UPSC CDS (1) Recruitment 2021 Combined Defence Services

0

UPSC CDS (1) Recruitment 2022: Here CDS stands for Combined Defence Services (CDS), here the Top Organization UPSC Union Public Service Commission has announced that it is going to recruit Aspirants for the CDS posts. Most of The Applicants who want to get the defence jobs, have gone through the UPSC Recruitment 2022 but Candidates are in search of the detailed Notification, so to help such Aspirants here in the below we are getting the UPSC CDS (1) Recruitment 2022.

In the below post we are getting Vast Information like UPSC CDS (1) Eligibility Criteria, Educational Qualification, Age Limit, Application Fee, and all other rest of the details are provided on the below page.

UPSC CDS (1) Recruitment 2022 Apply Online 

Applicants who are most familiar with the Defence Jobs have been waiting for the Defence Employment most of the Candidates who want to give an attempt in the Central government jobs can refer to the below given UPSC Recruitment 2022. Most of The Candidates with Physical body Measurement must go through the UPSC CDS Recruitment Notification 2022.

<

CDS (1) UPSC Recruitment 2022

Name of The Organization  Union Public Service Commission (UPSC)
Name of The post Combined Defence Services CDS 1
Number of Vacancies  CDS 345 Vacancies
Last Date To Apply Online  Updated Soon
Last Date To fee payment Through Cash  Updated Soon
Last Date For Online Application  Updated Soon
Date of Examination  Updated Soon
Results Declaration Date (Expected)  Degree of a Bachelor’s Engineering from a Recognized University, with Physics & Mathematics at 10+2 Level
Category  UPSC CDS (1) Recruitment 2022
Official website  upsc.gov.in

  Educational Qualification: 

yle="border-collapse: collapse;"> For IMA & Officers Training Academy Degree from a Recognized University. For Indian Naval Academy D Degree of Engineering From a Recognized University For Air Force Academy Degree of a Bachelor’s Engineering from a Recognized University, with Physics & Mathematics at 10+2 Level.

AGE Limit: 

Age Limit as on 01/01/2022

  • The Minimum Age Limit is 20 years
  • The maximum Age Limit is 24 years
  • Age Relaxation is applicable as per the Rules.

Application Fee: 

For SC/ST Candidates is 200 RS/
For Female SC/ST is Nill

How To Apply for Union Public Service Commission CDS 2022 Notification 

t-align: justify;">
  • Firstly Candidates must log in to the Official website upsc.gov.in
  • Directly in the Home page, of UPSC
  • Click on The Apply To UPSC Recruitment of CDS 2022
  • Fill the Application Form
  • Make Application fee payment
  • Click on The Submit Button
  • Important Dates 

    Last Date To Apply Online  Updated Soon
    Last Date To fee payment Through Cash  Updated Soon
    Last Date For Online Application  Updated Soon
    Date of Examination  Updated Soon
    Results Declaration Date (Expected)  Degree of a Bachelor’s Engineering from a Recognized University, with Physics & Mathematics at 10+2 Level

    Important Links: 

    Official Notification Click Here
    Apply Online Click Here
    Exam Pattern Click Here
    Selection Process Click Here
    syllabus Click Here

    FAQUS: 

    1 Where To Check CDS 01 Recruitment 2022?

    ANS: Candidates who want to apply for the CDS (1) Recruitment 2022, must refer to the above Article, or refer to the official online portal.

    2 Can Females (Girls) Apply for CDS Exam?

    ANS: Yes Girls Can apply for the CDS (1) Recruitment 2022.

    3 What is the Eligibility Criteria of CDS (1)?

    ANS: Applicants must have Minimum Degree in any stream from a Recognized University.

    4 IS any Physical Test is Required for the CDS (1) Exam?

    ANS: Aspirants must be Medically fit, there is no need for any Physical Test.

    5 How Many Candidates have appeared for the CDS (1) Exam?

    ANS: 07.018% of Candidates have been applied for the CDS (1) Exam.

    6 Weather CDS Exam is very Difficult?

    ANS: Yes as per the Experts opinion CDS (1), is very tough, Contenders by hard preparation get the jobs.

    7 May I Follow up on our website To get updates on UPSC Jobs?

    ANS: Yes Contenders can follow up on our website to get the latest updates on UPSC Jobs.

    8 What is the Official website for UPSC?

    ANS: upsc.gov.in is the Official site for UPSC.

    For more Latest updates in relation to the Central Government (Army jobs), must refer to our website Indianbooklet.com

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here