UPSC CDS (1) Recruitment 2024 Combined Defence Services

0
78

UPSC CDS (1) Recruitment 2024: Here CDS stands for Combined Defence Services (CDS), here the Top Organization UPSC Union Public Service Commission has announced that it is going to recruit Aspirants for the CDS posts. Most of The Applicants who want to get the defence jobs, have gone through the UPSC Recruitment 2024 but Candidates are in search of the detailed Notification, so to help such Aspirants here below we are getting the UPSC CDS (1) Recruitment 2024.

In the below post we are getting Vast Information like UPSC CDS (1) Eligibility Criteria, Educational Qualification, Age Limit, Application Fee, and all other rest details are provided on the below page.

UPSC CDS (1) Recruitment 2024 Apply Online 

Applicants who are most familiar with the Defence Jobs have been waiting for Defence Employment most of the Candidates who want to give attempt in the Central government jobs can refer to the below given UPSC Recruitment 2024. Most of The Candidates with Physical body Measurements must go through the UPSC CDS Recruitment Notification 2024.

CDS (1) UPSC Recruitment 2024

Name of The Organization  Union Public Service Commission (UPSC)
Name of The post Combined Defence Services CDS 1
Number of Vacancies  CDS 345 Vacancies
Last Date To Apply Online  Updated Soon
Last Date To fee payment Through Cash  Updated Soon
Last Date For Online Application  Updated Soon
Date of Examination  Updated Soon
Results Declaration Date (Expected)  Degree of a Bachelor’s Engineering from a Recognized University, with Physics & Mathematics at 10+2 Level
Category  UPSC CDS (1) Recruitment 2024
Official website  upsc.gov.in

  Educational Qualification: 

For IMA & Officers Training Academy Degree from a Recognized University.
For Indian Naval Academy D Degree in Engineering From a Recognized University
For Air Force Academy Degree of a Bachelor’s Engineering from a Recognized University, with Physics & Mathematics at 10+2 Level.

AGE Limit: 

Age Limit as on 01/01/2024

  • The Minimum Age Limit is 20 years
  • The maximum Age Limit is 24 years
  • Age Relaxation is applicable as per the Rules.

Application Fee: 

For SC/ST Candidates is 200 RS/
For Female SC/ST is Nill

How To Apply for Union Public Service Commission CDS 2024 Notification 

  • Firstly Candidates must log in to the Official website upsc.gov.in
  • Directly on the Home page, of UPSC
  • Click on The Apply To UPSC Recruitment of CDS 2024
  • Fill out the Application Form
  • Make Application fee payment
  • Click on The Submit Button

Important Dates 

Last Date To Apply Online  Updated Soon
Last Date To fee payment Through Cash  Updated Soon
Last Date For Online Application  Updated Soon
Date of Examination  Updated Soon
Results Declaration Date (Expected)  Degree of a Bachelor’s Engineering from a Recognized University, with Physics & Mathematics at 10+2 Level

Important Links: 

Official Notification Click Here
Apply Online Click Here
Exam Pattern Click Here
Selection Process Click Here
syllabus Click Here

FAQUS: 

1 Where To Check CDS 01 Recruitment 2024?

ANS: Candidates who want to apply for the CDS (1) Recruitment 2024, must refer to the above Article, or refer to the official online portal.

2 Can Females (Girls) Apply for CDS Exam?

ANS: Yes Girls Can apply for the CDS (1) Recruitment 2024.

3 What are the Eligibility Criteria of CDS (1)?

ANS: Applicants must have a Minimum Degree in any stream from a Recognized University.

4 IS any Physical Test Required for the CDS (1) Exam?

ANS: Aspirants must be Medically fit, there is no need for any Physical Test.

5 How Many Candidates have appeared for the CDS (1) Exam?

ANS: 07.018% of Candidates have applied for the CDS (1) Exam.

6 Weather CDS Exam very Difficult?

ANS: Yes as per the Experts’ opinion CDS (1), is very tough, Contenders by hard preparation get the jobs.

7 May I Follow up on our website To get updates on UPSC Jobs?

ANS: Yes Contenders can follow up on our website to get the latest updates on UPSC Jobs.

8 What is the Official website for UPSC?

ANS: upsc.gov.in is the Official site for UPSC.

For more Latest updates in relation to the Central Government (Army jobs), must refer to our website Indianbooklet.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here